-->
Facebook Haber Kaynağı İçin Güncelleme

Facebook Haber Kaynağı İçin Güncelleme


Facebook geçtiğimiz günlerde yayımladığı güncellemede ile amaç :“İnsanları Birbirine Yaklaştırmak” Adam Mosseri, Haber Kaynağı Müdürü  

Güncelleme İle Gelenler

Artık facebook kullanıcılarının facebook arkadaşlarıyla paylaşacağı gönderileri önceden tahmin ederek , faceobook akışının en üst yerinde gösterilecek ve bunun yanında artık aile ve arkadaşların gönderileri sayfa paylaşımlarının üzerinde yer alacak .



Mark Zuckernerg ' in Yaptığı Açıklama ;


"2018 yılı için büyük odak alanlarımızdan biri, hepimizin Facebook'ta geçirdiği zamanın harcanması gereken zaman olduğundan emin olmaktır.
İnsanlara bağlı kalmamıza yardımcı olmak ve bizi ilgilendiren insanlarla yakınlaşmamıza yardımcı olmak için Facebook'u kurduk. Bu nedenle, deneyimin özüne her zaman arkadaş ve aile koyduk. Araştırmalar, ilişkilerimizin güçlendirilmesinin refah ve mutluluğumuzun arttığını gösteriyor.
Ancak son zamanlarda toplumumuzdan, işletmeler, markalar ve medyadan gelen yayınlar olan genel içeriğin, birbirimizle daha fazla bağlantı kurmamıza neden olan kişisel anları baltaladığı konusunda geribildirim aldık.
Buraya nasıl geldiğimizi anlamanız kolay. Video ve diğer genel içerikler son birkaç yıldır Facebook'ta patladı. Arkadaşınızdan ve ailenizden gönderilen yayınlardan çok daha fazla kamuya açık içerik bulunduğu için, News Feed'teki bilgilerin dengesi Facebook'un yapabileceği en önemli şeyten uzaklaştı - birbirimize bağlanmamıza yardımcı olun.
Hizmetlerimizin sadece eğlenceli değil, aynı zamanda insanların refahı için de iyi olduğundan emin olmak sorumluluğunu taşıyoruz. Bu nedenle, bu eğilimi akademik araştırmalara bakarak ve üniversitelerdeki önde gelen uzmanlarla kendi araştırmalarımızı yaparak dikkatle inceledik.
Araştırma, önem verdiğimiz insanlarla bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullandığımızda refahımıza iyi geldiğini gösteriyor. Daha bağlı ve daha az yalnız hissedebiliriz ve bu uzun vadeli mutluluk ve sağlık önlemleriyle ilişkilendirilir. Öte yandan, pasif makaleler okumak veya videoları izlemek - eğlenceli veya bilgilendirici olsalar bile - iyi olmayabilir.
Buna dayanarak, Facebook'u nasıl oluşturduğumuz konusunda büyük bir değişiklik yapıyoruz. Ürün ekiplerimize daha anlamlı sosyal etkileşimlere katkıda bulunmak için alakalı içerik bulmanıza yardımcı olmaktan vazgeçtiğim amacı değiştiriyorum.
Geçen yıl bu yönde değişiklikler yapmaya başladık, ancak bu yeni odaklanmanın tüm ürünlerimizde yol alması aylar sürecektir. Göreceğiniz ilk değişiklikler, arkadaşlarınız, aileniz ve gruplarınızdan daha fazla şey görmeyi bekleyebileceğiniz Haber Kaynağı'nda olacaktır.
Bunu yayınlarken, işletmelerin, markaların ve medyanın gönderileri gibi daha az genel içerik göreceksiniz. Ve daha fazla gördüğünüz kamu içeriği aynı standartta tutulacak - insanlar arasındaki anlamlı etkileşimi teşvik etmelidir.
Örneğin, TV şovları ve spor takımlarının etrafında sıkı bağlanmış birçok topluluk bulunmaktadır. İnsanları canlı videolarda normal videolardan çok daha fazla etkileşime girdiklerini gördük. Bazı haberler önemli konularda konuşmalara başlamanıza yardımcı olur. Fakat günümüzde, video izlemek, haber okumak veya bir sayfa güncelleme almak, yalnızca pasif bir deneyimdir.
Şimdi, açıkça belirtmek istiyorum: bu değişiklikleri yaparak, insanların Facebook'ta harcadığı zamanı bekliyorum ve bazı etkileşim önlemleri düşecek. Fakat Facebook'ta harcadığınız zamanın daha değerli olmasını bekliyorum. Ve eğer doğru olanı yaparsak, toplumumuz ve işimiz için uzun vadede de iyi olacağına inanıyoruz.
En iyi ihtimalle, Facebook her zaman kişisel bağlantılarla ilgilidir. Aile ya da arkadaşlarınızla ya da dünyanın önemli anları etrafında olsun, insanları birbirine daha yakın bir yerde bir araya getirmeye odaklanarak, Facebook'un zamanının iyi geçtiğinden emin olmanıza yardımcı olabiliriz."

Alıntı : https://www.facebook.com/zuck/posts/10104413015393571

0 Response to "Facebook Haber Kaynağı İçin Güncelleme"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel